Trochę się z tym nie zgodzę, że żadnej drużynie nie grozi walka o wyższe cele. Sparta traci 5 pkt do Rozwoju a zostało jeszcze 19 kolejek. Drugie miejsce w tym sezonie daje baraże a te miejsce jest w ich zasięgu.
Oczywiście szanuje Pana Piotrowskiego za to co zrobił dla Odry, bo bez niego nawet tej czwartej ligi by nie było, nie mniej znajdujemy się teraz w takiej sytuacji, że nasz prezes podpisuje umowę sponsorską dla innego klubu, zamiast dla naszego. Wiem, że prezes też jest tam działaczem, ale można to było zrobić w trochę bardziej dyplomatyczny sposób i umowę mógł podpisać ktoś inny. Od jakiegoś czasu słychać, że Pan Piotrowski chciałby ograniczyć finansowanie Odry. Oby to nie była prawda. Pytanie jak jesteśmy przygotowani na to? Kiedy prezes podpisze jakaś umowę dla Odry? Nawet nie tak dawno podpisywano jakieś małe umowy sponsorskie, teraz to nie wiem kiedy ostatnia była podpisana.
Ostatnimi czasy albo nie mamy sponsora albo dotacji albo jednego i drugiego. Mam nadzieję, że wreszcie w tym tygodniu podpiszemy umowę z miastem i będzie 3 lata spokoju w tej kwestii.
Luck69 Kluczbork jest doskonałym przykładem, o którym już pisałem kiedyś na poprzednim forum. Małe miasteczko ale jest zintegrowane. Nie mają dużych sponsorów, ale tam byle piekarnia daje „coś” na klub. Takie wspomniane firmy jak Sachs, Bank Spółdzielczy to nie są mali przedsiębiorcy ale jednak wolą Turzę sponsorować niż nas. Dlaczego? Kiedyś w Wodzisławiu i okolicy nie było tylu bogatych firm, obecnie takich firm przybywa ale nikt nie wspiera klubu.
LP. | DRUŻYNA | Z | R | P | PKT |
1 | Raków II Częstochowa | 13 | 2 | 4 | 41 |
2 | Rozwój Katowice | 12 | 3 | 4 | 39 |
3 | Sparta Katowice | 11 | 4 | 4 | 37 |
4 | Victoria Częstochowa | 10 | 2 | 6 | 32 |
5 | Piast II Gliwice | 9 | 5 | 4 | 32 |