Również nie odpowiedziałeś czy masz pewność, ile razy w roku hala będzie zapełniona albo ile razy w roku będzie na niej więcej niż 500 osób? Nie raz pisaliśmy, że na stadionie może być masę innych imprez np. reeage, dni miasta, food trucki czy inne festiwale czy koncerty. Takie obiekty buduje się nie tylko dla piłkarzy grających w czwartej lidze. Wodzisław potrzebuje i halę i przebudowy stadionu, chociażby trybuny i budowy boiska treningowego.
Dlaczego twierdzisz, że nie odniosłem się do tego, czy mieszkańcy chcą stadionu? Po pierwsze sam jestem mieszkańcem Wodzisławia, więc tak samo mam prawo wypowiadania się w tym temacie bo płace tu podatki. Po drugie Kieca właśnie wygrał wybory bo obiecał w dwóch pierwszych punktach budowę stadionu i budowę hali i to jest wykładnią czego oczekują mieszkańcy a z czego się nie wywiązuje prezydent.
Masz racje, że to forum to być może i kółko wzajemnej adoracji, ale takie samo kółko jest w urzędzie czy na sesjach rady miasta. W Wodzisławiu już są protesty odnośnie budowy CPK, powiększenia strefy inwestycyjnej, budowy osiedla na Batorym, pewnie i przy DGP byłyby protesty gdyby była budowana a i tak pewnie kilka się jeszcze rzeczy do oprotestowania się znajdzie. Ogólnie mam wrażenie, że te protesty są bo rządzącym to odpowiada. Przynajmniej wtedy nie trzeba nic robić. To znaczy możemy w spokoju kasę przeznaczać na ławeczki, pluskadełka i oświatę.
Odnośnie frekwencji w listopadzie. Chciałbym zobaczyć jeden klub w Polsce, który na tym lub niższym poziomie ma wyższą średnią frekwencję.