Ciekawe, czy ktoś tu z UM przegląda forum bo nagle opublikowano odpowiedź na interpelację radnego Chrząszcza. Odpowiedź jest z 20.12 a ukazała się przedwczoraj. Pytanie tylko czy tekst pod tytułem trwa analiza merytoryczna i wszystkiego dowie się pan radny jak coś ustalimy można uznać za odpowiedź. Jak dla mnie jest błazenada. Dziecko z podstawówki by lepiej odpowiedziało na zadane pytania. Zostały zadane konkretne pytania np. o to jakie stadiony zaprojektował wybrany projekt. Ja akurat wiem jakie projektował bo to sobie sprawdziłem i był to obiekt pokroju stadionu w Marklowicach ale dlaczego Pan wiceprezydent nie udziela informacji na ten temat? Wstydzi się? Przecież na tej podstawie dopuszczono tego projektanta do konkursu. Za takie udzielanie odpowiedzi prezydent i jego zastępca powinni zostać obciążani jakimiś karami bo sobie kpiny robią z udzielania informacji publicznej. Wręcz zatajają bo jak może trwać analiza tego co zaprojektował projektant. Takimi słowami to Pan vice insynuuje, że przed przetargiem tego nie weryfikowano. W to akurat nie wierzę, poprostu zaczynają się już gubić w swojej bucie i sami na siebie ściągają problemy. To już kolejna taka odpowiedź na interpelację radnego. Gdy radny Chrząszcz zadał pytania o drogi na Olszynach to odpowiedziano mu coś w stylu “Pracujemy nad tym”. Tak pracują, że Pan Kłosek przez dwa lata zdążył kupić, zaprojektować i wybudować gigantyczna halę na Olszynach a miasto i powiat nie potrafiły chodnika zaprojektować bo nie piszę tylko o ulicy Olszyny ale również o ulicy Rozwojowej. Jaja sobie robią z radnych i wyborców. Tylko ciekawe czy na takie udzielanie odpowiedzi można gdzieś złożyć skargę?