Reply To: Stadion Aleja-wczoraj, dziś i jutro

MGol
Participant

Napisałem w którymś miejscu, że pełnowymiarowe boisko do trenowania jest nie potrzebne? Wręcz przeciwnie jestem za tym by je od razu budować. Niestety mam wrażenie, że niektórzy dyskutują a nawet nie wiedzą nad czym. Teraz pytanie do ciebie i prezesa czy oglądaliście warunki “swz” specyfikacji warunków zamówienia dotyczące koncepcji i projektu stadionu oraz boiska treningowego? To jest razem projektowane i nic nie stoi na przeszkodzie by budowa boiska oraz budowa trybuny były pierwszym etapem inwestycji.

https://wodzislaw-slaski.logintrade.net/zapytania_email,117431,5df1e77f56141c2a416a093d31daa39f.html
SWZ czyli specyfikacja warunków zamówienia.
Miasto przez kilkanaście lat zrobiło bardzo mało dla sportu, podkreślam sportu nie rekreacji, bo dla rekreacji to był remont Balatonu i budowa RPR. Dla sportu za kilku kadencji prezydenta był remont basenu. Gdzie zapowiadana hala, stadion. Boisk treningowych brak. Lodowiska brak… Teraz czas zrobić dla ludzi i sportowców. Myślisz, że jak teraz zostanie porzucony pomysł modernizacji stadionu to wybudują halę? Nic z tych rzeczy. W mieście nawet nie mają pojęcia gdzie by taką halę wybudować a co dopiero żeby ją budować.