Don C Handlobud ma tylko pozwolenie na pierwszy etap inwestycji a ten miał być mniejszy niż drugi etap, chyba że coś się zmieniło? Po drugie w pierwszym etapie też chodziło o ulice Leszka. Po trzecie, wiem że pozwolenia praktycznie nie kosztują, nie mniej wydaje mi się, że inwestycja ruszy w przyszłym roku.
Odnośnie Karuzeli to pamiętam, jak wypowiadali się decydenci miasta o niej, że nie mogła być piętrowa bo zasłaniałaby panoramę miasta, co kiedyś wydawało mi się absurdalne. Obecna Karuzela stoi po części w miejscu starego dworca, więc choćby z tego powodu myślę, że obeszli palowanie. Poza tym, palowanie nie już tak drogie jak kiedyś a przypuszczam, że na rozbudowę Karuzeli bez palowania nikt się nie zgodzi.
Trzeba przyznać, że inwestorowi koło MC bardzo się śpieszy bo nawet wczoraj widziałem kilka betoniarek na budowie.
Don już ci tłumaczyłem o Karuzeli, że oni z Rybnikiem mają ch… wspólnego. Po prostu zajestrowali tam firmę i odprowadzają tam cit. Dlaczego? Pewny nie jestem ale napiszę ci to co mi powiedział kolega, który ma spółkę zarejestrowaną w dużym mieście. Istnieje przekonanie, że spółki prawa handlowego, w dużych miastach są mniej kontrolowane niż w te w małych, bo jest ich poprostu tam więcej, dlatego kontrolę są rzadsze. W pierwszej chwili trochę się zmieszałem, gdy to usłyszałem ale gdy trochę zgłębiłem temat to zrozumiałem, o co mu chodzi… Zresztą gdy coraz bardziej zgłębiam temat to widzę, co raz więcej absurdów. Sprawdzałem właścicieli Karuzeli i jeśli się mylę i mają powiązania z Rybnikiem poza firmą podatkową i zarejestrowaniem na tym samym adresie Karuzeli w Rybniku to opisz je tu a jeśli nie to po co piszesz, że to rybnikersi zbudowali Karuzelę? Być może się mylę ale to wyprowadź mnie z błędu. Niestetu przypuszczam, że gdyby to od rybnikersów zależało to nawet Karuzela by nie powstała….
Odnośnie budowy hali to temat powinien być nagłośniony być może będzie…
W Wodzisławiu za budowę hali nie powinno się obwiniać tylko Kiecę ale wszystkich, którzy przez przynajmniej 40 lat tego nie zrobili. Teraz jeszcze trzeba uświadamiać, że jak miasto dokłada się do dróg powiatowych, tak powiat powinien dołożyć się do budowy hali.