Grocie również oglądałem ten wywiad i powiem ci, że odnośnie punktu pierwszego to Kieca wiecznie rządzić w mieście nie będzie. Kiedy redaktor pytał go kilkukrotnie o jego wynik w wyborach oraz planach na przyszłość stwierdził, że:” to jest bardzo duże poparcie, największe w powiecie z PO i będzie chciał przekazać plan PO wobec Wodzisławia, ziemi wodzisławskiej a czy wyżej to zobaczymy.” Po tych słowach odnoszę wrażenie, że czeka na ofertę i będzie wolał np kandydować do europarlamentu niż do sejmiku czy na prezydenta miasta. Pamiętamy, że w przyszłym roku czekają nas wybory samorządowe oraz wybory do europarlamentu. To są tylko moje dywagacje ale już lata temu wszyscy typowali, że będzie kandydował na posła i się nie pomylili
Ad2. Wodzisław Śląski to nie Opole to fakt ale też nikt tutaj nie chce budować takiego stadionu jak tam bo nas nie stać. W Opolu budują stadion na 11.600, u nas chcielibyśmy budować na 5 tysięcy i to jest odpowiedni poziom. Pamiętajmy o tym, że na ten stadion potrafiło przychodzić ponad 10 tysięcy ludzi i my nie potrzebujemy orlika tylko stadionu. Pamiętajmy o tym, że jest kilka bardzo dużych zakładów i dużych i choć, póki co żaden nie jest naszym sponsorem to przy odpowiedniej infrastrukturze za którą może by poszedł poziom piłkarski to byłoby dużo łatwiej w potencjalnych rozmowach.
Ad3. Jakieś lobby kibicowskie jest w postaci SOCIOS, oczywiście kiedyś było dużo łatwiej o pewne rzeczy walczyć, kiedy byli radni praktycznie z ramienia klubu ale trzeba lobbować za tym, że stadion, obwodnica czy hala to nasze wspólne dobro nie tylko dla miasta ale dla całego powiatu.
Jestem pewny, że część kibiców nie odwróciła się od Odry tylko jest wkur… na obecny stan rzeczy. Wkurza ich marazm, burdel i to co dzieje się w na stadionie i działo się w klubie oraz to, że od kilkudziesięciu lat robiło się nas kibiców cały czas w ciu..
Ad4. Myślę, że ta kasa z czeków trafi do miast natomiast pieniądze na stadion mają pochodzić z innego programu budowy infrastruktury sportowej. Natomiast nie opublikowano jeszcze ostatecznej listy obiektów sportowych.
Don C jak myślisz jaki jest koszt budowy trybuny z kilkoma lożami, miejscem dla mediów i szatniami na dwa tysiące? Nie ma szans, że zmieścisz się w 10 bańkach! Na obstawiam, że 20 to kozę być mało. To jaki ma sens wydawać 20 baniek na jedną trybunę i nie dostać nic z programu rządowego jak można wydać 50 i pozyskać 25 np. w formie dotacji? Tylko teraz po wyborach nikt ci dotacji na jedną trybunę nie da, natomiast na wojewódzki stadion szkoleniowy pewnie by się znalazły.