Reply To: Mecze Odry w IV lidze

grot
Participant

Po dłuższym czasie poświęciłem 2 godziny i 15 złotych na obejrzenie meczu z Landkiem. Niestety był to stracony czas i pieniądze i tej jesieni już nie dam się więcej nabrać. Pierwsza rzecz to zastanawiam się kto we wsi Landek, która liczy 600 mieszkańców dopłaca do klubu, który przyjeżdża do „dumy” Wodzisławia i rozwalcowuje ją w dziesiątkę. Czy tam też mają pół miliona dotacji z urzędu gminy ?
A teraz co do naszej drużyny. Myślałem naiwnie, że po trzech miesiącach wspólnej gry ta podobno zdolna młodzież coś gra. Niestety zobaczyłem katastrofalną obronę, śpiącego bramkarza (ta druga bramka to takie nie padają nawet w meczach trampkarzy) i całkowitą niemoc w ofensywie. Gramy pół meczu w przewadze i tak naprawdę nie jesteśmy w stanie stworzyć żadnej sytuacji oprócz 40 nieudolnych dośrodkowań z prawej strony. Żadnego postępu, wręcz uważam, że gramy gorzej niż na początku sezonu. Podziwiam ludzi, którzy jeszcze idą na stadion oglądać te „widowiska” w wykonaniu Odry. W innym temacie piszemy o stadionie, ale tak naprawdę to mamy klub, któremu wystarczy stadion taki jak w Radlinie.