Reply To: Mecze Odry w rozgrywkach III ligi

Greg
Participant

Teett – jeżeli patrzylibyśmy na piłkę nożną tylko pod kątem własnych wrażeń, to polskiej piłki w ogóle nie powinno się oglądać.

Dwa tygodnie temu oglądałem najpierw znakomitą grę Bayernu w wygranym 1:6 meczu z Eintrachtem. Dzień później oglądałem Odrę z Pniówkiem. Gdy się przyzwyczaisz za bardzo do oglądania najlepszych drużyn świata, to oglądanie jakiejkolwiek polskiej ligi może boleć.

I biorąc pod uwagę to porównanie, to nigdy bym nie napisał, że Polonia Bytom grała finezyjnie jak to określił Angelo.

Finezyjnie gra Musiala, Mane czy Davies, bo to są piłkarscy artyści, których z ogromną przyjemnością się ogląda.

Oglądając polską piłkę ligową ciężko odczuwać jakąkolwiek przyjemność.

Z przyjemnością oglądałem Odrę chyba tylko w pierwszym sezonie w Ekstraklasie i w sezonie 2001/2002 gdy zimą Odra była na szczycie. Jak na polskie warunki, to Odra miała wtedy naprawdę mocny zespół.

Dzisiaj wiem z czym się wiążę oglądanie trzeciej ligi polskiej. Nie oglądam tego, bo oczekuję meczy, które będą mnie zachwycać. Na to w ogóle nie liczę. Odrę oglądam tylko z sympatii i przywiązania do tego klubu.