Reply To: Mecze Odry w rozgrywkach III ligi

MGol
Participant

Naprawdę fajnie by było gdyby obecny sztab szkoleniowy pozostał. Pisałem już po sparingach i na początku rundy, że w niektórych zawodnikach jest potencjał. Trener Wieczorek wraz z Burkiem widać, że potrafią trafić do zawodników i wyciągnąć z nich to, co najlepsze. Tak jak niektórzy byłem już na początku rundy za zmianą trenera. Okazało się to zbawienne bo albo byśmy drżeli do wczoraj o utrzymanie albo byśmy już dziś stypę robili. Ogólnie gra momentami tragicznie nie wyglądała ale było widać proste błędy w obronie i brak pomysłu na grę, czy kombinowanie ze składem. Ogólnie moim zdaniem to był brak doświadczenia, co nie przekreśla tego trenera ale na pewno skazuje go na zbieranie stażu w seniorskiej piłce. Myślę, że z obecnym sztabem i połowicznej przebudowie stać nas na czołówkę, tylko problem w tym, że obecny sztab ma wyższe aspiracje. Pytanie na co nad stać. Angelo napisał o nowym udziałowcu, jeśli nabył 25% to budżet wzrośnie o 12,5 tyś miesięcznie. To jest coś ale przy obecnej inflacji potrzebujemy o wiele więcej. Ruch w drugiej lidze miał budżet 6 mln. Nie jesteśmy Ruchem ale jeśli Polonia ma budżet około 2 mln i nie potrafiła awansować to trzeba mierzyć siły na zamiary. Fajnie by było mieć budżet chociaż koło 1,25 mln co już pozwoliłoby na spokojny rozwój. Dużo rzeczy zostało choć częściowo naprawionych jednak to dopiero początek. Jesteśmy w przeddzień 100 lecia kiedy można sporo ugrać wśród potencjalnych sponsorów i kibiców. Trzeba to mądrze rozegrać. Czy ta informatyczna firma ma siedzibę daleko od Wodzisławia? Prawdą jest, że jest jeszcze jeden potencjalny inwestor?