Reply To: Inwestycje i wydarzenia – Wodzisław, powiat, region

MGol
Participant

Don C ale zapomniałeś jeszcze o największym sukcesie włodarzy z powiatu, którzy podjęli uchwałę likwidacyjną szpitala w Rydułtowach.
Chyba w złym czasie studia kończyłem bo wpajano, mi że jak chce się coś przenieść z budynku A do budynku B to trzeba ten budynek powiększyć. Otóż nie w Wodzisławiu Śl. tu starczy zamknąć jeden szpital, oddziały poupychać i powiedzieć, że standardy się nie zmienił i że wszystko jest cacy. Nie nie jest. Płacimy składki i należy się nam ta kompleksowa opieka a zwisa mi tu czy zapewni to państwo/ czy starostwo( kuriozum to też jednostka państwowa) i to te podmioty powinny się porozumieć bo ludzi nie ubyło, zmniejszyła się tylko ilość łóżek w szpitalach, kiedy społeczeństwo się starzeje.

Odnośnie remontu tego skrzyżowania to nie rozumiem, dlaczego tam nie powstaną światła. Koszt 10 baniek za dobudowę dwóch pasów.
“Udało się zdobyć dodatkowe fundusze na oświatę. Z dotacji na sport i na oświatę.” Rozbawiło mnie to. Dobre to.

Nie oglądałem sesji, ale widzę, że same ciekawostki były.

Pan Blazy mieszka nie daleko planowanych torów, więc pewnie ku uciesze tych, co chcą wszystko blokować, zablokuje i to. Bo i po co nam tory jak mamy tory w Rybniku.

Zastanawiam się, po co niektórzy mieszkają w mieście, jak chcą wszystko blokować? Zastanawiam się, kiedy ostatnio byli w Warszawie czy Krakowie i widzieli jak miasta się rozwijają?
Z drugiej strony Pan B i tak pewnie z komunikacji nie korzysta to po co mu tory?

Z tym planem zagospodarowania to dopiero będzie jazda… Dopiero będzie protestów.