Reply To: Mecze Odry w IV lidze

MGol
Participant

Raczej nie licz na to, że ktoś zostanie sprowadzony…. Zobaczymy, co przyniesie jutrzejsza sesja rady miasta, ale raczej przełomu bym nie oczekiwał.

Bardziej od braku transferu boli mnie brak nowych sponsorów bo tacy by dawali nadzieję na lepsze jutro i nam i zawodnikom.

Nie graliśmy źle i byliśmy lepszą drużyną niż Kuźnia, ale wypunktowali nas. Zresztą kilka takich meczy już przy B8 było. Przypomnę tylko mecz z Orłem Łękawicą, kiedy Orzeł Łękawica nie oddał strzału na bramkę a wygrał 1:0.

Mam dwa przemyślenia odnośnie sezonu. Często Słodowy się włącza i próbujemy zrobić przewagę, niestety na początku sezonu nie prezentuje takiej formy jak w zeszłym sezonie i już kilka kontr z tego poszło. Być może ważniejsze jest czasem nie stracić bramki? Zresztą dużo bramek tracimy po prostej stracie i złym odbudowaniu ustawienia i to obojętnie jaką formacją gramy. Jeśli nie chcemy rezygnować z zapędów Słodowego to może Glenca spróbować ze Słodowym na stoperze? Wtedy można spróbować Karwota/ Polaka na prawej ( chociaż Polak już na różnych pozycjach grał). Przy ustawieniu Glenc/ Słodowy przynajmniej teoretycznie Wilczek/ Polak/Karwot mają dwóch doświadczonych zawodników i daje to możliwość podłączenia się przynajmniej jednego z nich. Tak wiem, że jeszcze defensywny pomocnik czasami powinien zabezpieczyć tyły tylko tu też miewamy problemy…

Uważam, że trenera mamy bardzo dobrego i potrafi z niektórych zawodników wyciągnąć maksa, nie mniej zarówno on/ kibice jak i pewnie zarząd wiedzą, że przy takiej kadrze, takich meczy jak dzisiaj może być więcej, chyba że znajdziemy odpowiednie ustawienie…. Tylko kiedy my je znajdziemy?