Co do Sparty Żory to do Wieczystej im dużo jeszcze brakuje, zobaczymy co im z tego faktycznie wyjdzie i jak długo tak pociągną, takich przypadków w historii to już sporo było.
Co do Danieluka – chyba był do nas tylko wypożyczony, faktycznie nie zwróciłem uwagi że go brakuje na liście. Na pewno to ograny zawodnik i przydatny, no też kwestia kogo byśmy dostali w zamian bo nie był dla mnie zawodnikiem nie do zastąpienia.
Ciekawią mnie też kolejne transfery. Jeśli dobrze kojarzę to w ostatnim wywiadzie z trenerem po pożegnaniu 4 zawodników było wspomniane że zostaną zastąpieni przez zawodników ogranych na III/IV ligowych boiskach. I o ile Glenc się w to wpisuje to zawodnicy którzy zostali przedstawieni jako testowani to w większości chyba zawodnicy którzy dopierą będą stawiać pierwsze kroki w seniorskiej piłce, bo ciężko o większości znaleźć jakiekolwiek informacje w internecie. Możliwe że jakieś rozmowy się dopiero toczą i tacy zawodnicy jeszcze do nas dołączą. Oby jak najszybciej, przygotowania do sezonu nie takie długie.
Póki co wygląda trzon drużyny dalej z nami trenuje, więc oby tak już zostało, nic tylko czekać na pierwsze sparingi i zobaczyć znów drużynę w akcji.
LP. | DRUŻYNA | Z | R | P | PKT |
1 | Raków II Częstochowa | 13 | 2 | 4 | 41 |
2 | Rozwój Katowice | 12 | 3 | 4 | 39 |
3 | Sparta Katowice | 11 | 4 | 4 | 37 |
4 | Victoria Częstochowa | 10 | 2 | 6 | 32 |
5 | Piast II Gliwice | 9 | 5 | 4 | 32 |