grot uważam, że często merytorycznie dyskutujemy, dlatego trochę nie rozumiem twojego obrażanie się. Moja wypowiedź o bredzeniu, odnosiła się do stwierdzenia, że to miasto utrzymuje Odrę. Jeśli tak jest i się mylę to przeproszę, chociaż czy jest za,co?
Bredzić-mówić coś, co otoczenie uznaje za głupie lub nieprawdziwe. Stwierdzenie, że to miasto utrzymuje Odrę uważam za nie prawdziwe.
Wszystkie kluby z woj. śląskiego z poziomu centralnego są w posiadaniu samorządów albo są dofinansowane przez samorządy lub spółki miejskie, zakeżne. Nie twierdze, że klub powinien być utrzymywany przez Odrę ale chyba też miasto nie powinno się wypinać na klub.
Ad1. Nigdzie nie napisałem, że ty tak twierdzisz. Pisałem ogólnie bo przez lata słyszeliśmy opinie, że wszystko szło na klub a tak nie było. Pisałem ogólnie bo twierdze, że w czasie wyborów nie tylko kibice czytają to forum, ale może się mylę?
Ad2 Tu się zgadzamy. Nie mniej presja ma sens i już ten temat został poruszony w kampanii. Jeśli będziemy milczeć to będzie tylko gorzej, bo w jednym z komentarzy u Kiecy pojawiła się opinia pani, że klasy powinny być mniejsze około 20 osobowe… Jeśli uczniów, jest coraz mniej to jedynym rozwiązaniem, by utrzymywać nauczycieli jest zmniejszanie liczebności klas a to się przełoży na jeszcze większe zadłużenie miasta bo subwencja będzie spadać a koszta będą rosnąć.
Ad3. Uważam, że kibice mają wpływ na wybory o czym dobitnie świadczy dzisiejsza wiadomość Kiecy, który był pewny, że nie będzie drugiej tury. Jak wielki był wpływ kibiców na wybory? To ciężko określić. Czy osoby, które nie chodzą na mecze ale sprawdzają wyniki, interesują się klubem, oglądają skróty są kibicami czy nie? Ja uważam, że są. Na stadion zawsze mogą wrócić. Zresztą ilu jest niepraktykujących, wierzących?
Ad4.”Dobrze, że nie zgadzamy się co do startu Prezesa w wyborach bo dzięki temu jeszcze ktoś tu jeszcze coś pisze.” Skoro ty napisałeś, że się nie zgadzamy odnośnie startu a wcześniej pisałeś o tym, że byłeś przeciwny to dałeś do zrozumienia, że byłem zwolennikiem jego startu.
Ad5 Nie rozumiem jak stwierdzenie o bredzeniu, które odnosiło się do tylko części twojej wypowiedzi, może świadczyć o szacunku do ciebie? Jeśli udowodnisz mi, że to miasto jest głównym sponsorem klubu w obecnym roku to przeproszę za te słowa o bredzeniu. Wydaje mi się, że moją wypowiedź wziąłeś zbyt emocjonalnie i proszę byś nie pisał, że to przeze mnie kończysz pisać.
Dzięki za pozdrowienia i myślę, że jeszcze tu odpiszesz, szczególnie, że pojawił się taki news:
Bez urazy.
Piwoński wiceprezydentem miasta w przypadku wygranej Kiecy. Skomentuję to później ;).