Reply To: Inwestycje i wydarzenia – Wodzisław, powiat, region

grot
Participant

Hmm, MGol przykro mi bo po Tobie spodziewałem się jednak czegoś więcej. Myślałem, że przekonujemy się na argumenty a nie stosujemy osobiste wycieczki jak marni politycy. Widać się pomyliłem.
Zacznę od tego, że nie powtarzam żadnych bredni tylko stwierdzam fakty, bo to nikt inny jak wszyscy ostatni Prezesi Odry, łącznie z aktualnym, w ubiegłych latach twierdzili, że bez pieniędzy z miasta klub upadnie. I takie pieniądze dostawali. Fakt, w tym roku ich nie dostali i przecież dopiero co był wywiad, że jak ich nie dostaną to nie będzie już Odry. Ja tylko powtarzam to co mówili i mówią Prezesi Odry. Jeżeli to są brednie to miej pretensje do nich a nie do mnie.
A co do innych kwestii.
1. Wskaż mi jeden mój tekst gdzie napisałem, że za zadłużeniem miasta stoi Odra czy sport. Wystarczy jeden, wtedy przyznam Ci rację, ale jeżeli go nie znajdziesz to liczę na to, że przeprosisz bo się “pomyliłeś”.
2. Tak, oświata jest przerośnięta, ale na dziś nikt tego nie zmieni bo przegra wybory. Może za kilka lat.
3. Być może w Twoim kręgu znajomych są kibice, ja obecnie takich w Wodzisławiu nie znam i twierdzę, że kibice mają zerowy wpływ na wybory. Kieca nie wygrał w I turze bo m.in. tacy ludzie jak ja na Niego nie zagłosowali, choć wcześniej Go popierałem.
4. Wskaż mi fragment mojego tekstu w którym napisałem, że to Ty byłeś zwolennikiem startu Prezesa w wyborach. To kolejna nieprawda.
5. Piszesz, że po wygranej Kiecy “dopiero się zacznie wojna”. Nic się nie zacznie, bo przecież sprawy sądowe trwają i nawet jak miasto je ostatecznie przegra to co się zmieni ? SWD prześle nasze podatki do Legii ? To się w Warszawie ucieszą.
I na koniec, dosyć żartobliwie napisałem wcześniej, że to forum istnieje dzięki kilku osobom i choć często się nie zgadzaliśmy to było to jednak w ramach wzajemnego szacunku. Po Twoim tekście uważam jednak, że tak już nie jest i nie chce mi się nawet zastanawiać dłużej nad tym faktem. Nie mam zamiaru więcej tu pisać, spotykać się z nieprawdziwymi zarzutami i jeszcze tłumaczyć z tego, że nie jestem wielbłądem. Niektórzy się ucieszą bo często byłem krytyczny, może ktoś się zmartwi.
Dziękuję wszystkim za uwagę, a kibicom Odry życzę żeby w przyszłości powróciły choć trochę lepsze czasy niż dzisiaj. Pozdrawiam także wszystkich z którymi wchodziłem tutaj w interakcje. Ciebie MGol też.