Reply To: Mecze Odry w IV lidze

MGol
Participant

W zasadzie po recenzji Codino18 nie trzeba nic dodawać, ponieważ wnioski z meczu mam takie same jak on ;). Od siebie dodam, że po pierwszym meczu chwaliłem Zająca i wskazałem jedną rzecz, w jego grze do poprawy – grę na przedpolu. W rozgrywkach juniorskich, jest dłuższy czas na podjęcie decyzji, czy rozegranie, więc to nic nowego. Pisałem też o tym, że formę trzeba utrzymać cały sezon i nie przejmować się, bramką którą zawalił. Nie mniej wkurza mnie to, że zaraz po bramce, co niektórzy na trybunach już po nim jechali, kiedy w 3 meczach już wybronił przynajmniej z 2 setki, więc patrzmy obiektywnie i wspierajmy młodych chłopaków, bo niektórzy mogą już tu długo nie pograć… bo mają papiery na grę.
Niech ogrywają się przy Gajdzie, Słodowym, Ośliźloku czy Sikorskim. Byłem jednym z pierwszych, kiedy pisałem o Marcinie, że 3 liga to dla niego za wysokie progi, ale jednocześnie, jesienią tak jak i kilku innych forumowiczów pisałem tu, żeby go sprowadzić do nas. To jest walczak. Potrafi się zastawić, przytrzymać czy strzelić karnego. Odnośnie gry w 3 lidze, dodam tylko tyle, że grając w niej, nie miał nikogo pokroju Sikorskiego czy Wodeckiego, (który odszedł wcześniej) a poza tym jest teraz w wyższej formie niż wtedy, kiedy w całej rundzie zdobył 4 bramki. Pewnie też przyjdzie słabszy mecz, ale nie mniej, póki co, robi różnicę tak jak wyżej wymienieni zawodnicy. Oby tak dalej. Brawo dla zespołu, ale pamiętajmy, że mecze z czołówką dopiero przed nami.