Reply To: Inwestycje i wydarzenia – Wodzisław, powiat, region

luck69
Participant

Hallo, dawno nic nie pisałem bo jestem od dawna zdegustowany wszystkim co dzieje się w kwestii Wyborów, sytuacji w Odrze. Nie mamy niestety Panowie żadnego wpływu na decyzje Pana Bojko i układu jaki jest w Mieście. Możemy ubolewać i wyrażać swój żal i sprzeciw indywidualny, a Dyrektor MOSiR obroni się “dochodem” do kasy. I tak się dzieje od lat. Mam na myśli wynajem stadionu, dzierżawę słupów i terenu pod BTS-y GSM, dzierżawa/ sprzedaż (?) terenu pod korty, udostępnienie parkingu dla samochodów Inspekcji Transportu, pomieszczeń dla Nauki Jazdy…tyle kojarzę ale pewnie jest tego więcej. I Pan Dyrektor zawsze się obroni…akuku i co przecież jest to dobry gospodarz? Henry murawa naprawdę? Murawę mają w dupie od lat, kasa się liczy…a może to Odrą nie zagra i ktoś już to zakłada/ wie (?). Tutaj nie będę teorii spiskowej snuł dalej. To wyłącznie moje przemyślenia. Myślę że Odrą mogła być na miejscu Unii ale zawsze jakiś element nie pasuje do układanki i to od spadku. Jaki ? To chyba już po tylu latach możemy sami sobie w tym gronie odpowiedzieć? Nie mam nic przeciwko Unii, to też zawsze historycznie był Klub, z którego najlepsi zawodnicy zasilali Odrę, a i mnóstwo Kibiców na Odrę jeździło. Teraz mają sponsora, fanatyka i pasjonata piłki, który ma prywatny biznes, który pozwala mu na utrzymanie Klubu na poziomie III ligi. Ma na to pomyśl i go realizuje. Jest osobą znaczącą w gminie i potrafił zdobyć lobby do dotacji na remont boiska i na Klub. Składa się to na całość, a i inni biznesmeni z kręgu widać po banerach się dokładają po cegiełce. W Odrze takiej bazy nie ma i nie będzie. Nie, niestety w tym układzie i tej strukturze własnościowej. Bardzo przypomina mi to niestety sytuację w Bielsku…no bo co to jest i skąd w Bielsku Podbeskidzie skoro Klubem historycznym, rdzennym i kibicowsko znanym i szanowanym jest BKS. I co z tego wynika? Gra ten kto ma “układy” i kasę. Będzie miała Turza wyniki to i kibice się znajdą, bo co tu w tym zadupiu jeszcze z piłki zostanie? Odra??? Blado to widzę. Zostanie legenda i piękna historia. Nasz główny “sponsor” jest chyba niestety niewiarygodny, nielubiany i niezbyt szanowany. Jeśli jest tak źle to są pewne przewidziane prawem sposoby na rozwiązanie sprawy – czytaj ogłoszenie upadłości. Szkoda czasu na dalsze przedłużanie agonii, bo to formalnie rzecz biorąc jest działanie na szkodę spółki. Nawet nie wiecie jak mi smutno, gdy to piszę. Na Unię chodził nie będę. A co do Miasta…chyba też nie będę się już wywnętrzał. Tu się nie zmieni nic i układy pozostaną, Wodzisław straci wszystkie szanse i możliwości przez klapki na oczach i wojenki wewnętrzne i uklady i ukladziki …i wcale się nie dziwię że pojawiają pogłoski o odłączeniu Jedłownika, chociaż to w mojej wiedzy niemożliwe bo to nigdy nie było odrębne Miasto, chyba że sięgniemy do worków średnich 😁? Żart. Pozdrawiam niedobitki naszego forum…chyba musimy kiedyś na piwo się umówić aby utopić nasze żale, zgryźliwi tetrycy hehehe