To forum już chyba umarło, tak jak dogorywająca Odra. Aktywnych jest tu kilka osób i zastanawiam się czy jest jeszcze sens pisania tutaj. Przestałem chodzić na mecze i być może się pożegnam z Wami.
MGol to nie Prezydent ma gdzieś stadion i halę to mieszkańcy tego miasta mają to gdzieś a On wie co się dzieje i po co ma robić coś wbrew woli większości ? Ja mam już swój wiek i taka hala czy stadion byłaby dla ludzi teraz młodych. Miałem ostatnio przypadkowo okazję porozmawiać z taką młodzieżą z okolic i niestety wnioski dla mnie nie były budujące. Skoro nawet młodzież ma to gdzieś to trudno oczekiwać, że wodzisławscy emeryci nagle staną się zwolennikami budowy stadionu skoro zawsze im Odra przeszkadzała. Kieca ma swoich krzykaczy ok, ale to jaki jest problem, aby krzykacze drugiej strony się zmobilizowali, szczególnie, że według Ciebie to oni mają rację ? Kieca zbudował swoje komitety, co stoi na przeszkodzie aby Jego przeciwnicy też coś zbudowali. Tylko może im się nie chce, może nie ma wystarczająco dużo aktywnych ludzi w mieście ? No, ale chyba sam przyznasz, że to nie jest problem Kiecy. Nie będę głosował na Kiecę bo uważam, że ostatnia kadencja to czas całkowicie stracony, po części także ze względu na walkę z Radą Miasta. Z drugiej strony na dziś nie widzę żadnego poważnego kandydata, który mógłby mu zagrozić.|
Abstrahując już od sytuacji w naszym mieście zawsze uważałem, że miastem powinien rządzić Prezydent, a Rada ma służyć jedynie pomocą i kontrolować jego działania. Jeśli jest tak , że Rada może blokować każdą decyzję Prezydenta to cała odpowiedzialność się rozpływa. Po co radni, których jedynym zmartwieniem jest powieszenie lampek na święta i organizacja festynu ? Ludzi , którzy nie mają żadnych kompetencji aby podejmować newralgiczne decyzje dla miasta a ich jedyną przepustką do rady jest to, że są wiekowi, znani w danej dzielnicy i mają swoich kumpli, którzy na nich zagłosują. No, ale to temat na inną dyskusję.
DonC tak jak uważałem, że Kieca nie dostanie się do Sejmu tak dziś uważam, że ponownie wygra wybory w Wodzisławiu. Niestety.
MGol, DonC i kilka jeszcze innych osób choć nie zawsze z Wami się zgadzałem to szanuję za Waszą aktywność tutaj, za to, że Wam jeszcze się coś chce. Oby coś się zmieniło z pożytkiem dla tego miasta i Jego mieszkańców.