Patrząc na stricte sportowy aspekt to myślę że idealnie pokazuje poziom naszej drużyny to jakich zawodników prezes nazwał liderami tej drużyny:
Roguła – 20 lat / rok w seniorskiej piłce
Ł.Gajda – 20 lat
To są dzieciaki dalej uczące się grać w piłkę, jak ktoś myśli że tacy będą ciągnąc drużynę w gorszych momentach to efekty tego mamy. Oni się powinni mieć od kogo uczyć i rozwijać a kto inny brać odpowiedzialność na swoje barki, a my takich zawodników nie mamy i tu nie trzeba było tego pół roku żeby nie szło tego stwierdzić pół roku temu.
Rozumiem limity płacowe ale mam wrażenie że mamy w kadrze zawodników którzy nie wiem jakim cudem żadają jakichkolwiek pieniędzy za swoje umiejętności piłkarskie.
Pierwszy przykład Kopała – jak na poziomie IV ligowym można nie potrafić przyjąć podania, tak żeby piłka nie odskoczyła, w kolejnym meczu te same proste, techniczne błedy w ilości X.
Po kolejnym wątpliwej urody widowisku zacząłem się już zastanawiać czy jednak nie ma lepszego celu na jaki mógłbym spożytkować te moje 15 zł wydawane co tydzień. I zacząłem analizować że w sumie na ilu wyjazdach w tym sezonie byłem (w poprzednich latach wyglądało to w sumie podobnie) to nigdzie nie zapłaciłem tyle co u nas i nie potrafiłem dojść do tego czemu tak jest. Czemu mamy najdroższe bilety mimo iż nie zapewniamy zupełnie niczego na wyższym poziomie niż inni. Widowisko? Nie. Stadion? Nie. Atmosfera? Nie. Zostawię retoryczne pytanie – Czy my serio już zawsze będziemy płacić dodatkowo za to że KIEDYŚ graliśmy w ekstraklasie?