Administrator miał ogromne nakłady na kampanię? Nie wierze w to, że Matusiak, który rozdawał słonecznik ze swoim logo pod kopalniami i wynajmował amerykańskie auta, skutery do swojej reklamy albo Kloc, która miała mnóstwo reklam w całym regionie miała mniejszy budżet. Zresztą Glenc to samo. Tobie się może wydawać, że Kiecy było dużo ale tylko w SWD. Natomiast myślę, że z reklamą był pod koniec pierwszej dziesiątki i taki też miał wynik bo uplasował się na 8 miejscu wyprzedzając w ilości głosów Matusiaka, Glenc, Kloc, Fritza, czy swoich konkurentów z listy. Pisałem, że szanse Kiecy oceniam pół na pół i się nie pomyliłem. Obstawiałem, że Lenartowicz skoro startuje z Wosiem i Jabłońskim to mimo wszystko może mieć słabszy wynik. Trochę mnie zaskoczyła bo w poprzednich wyborach miała kilka tysięcy głosów mniej ( koło 11 tysięcy i to wtedy wystarczyło do zdobycia mandatu). Ogólnie to nie ma dla mnie niespodzianki w tych wyborach. Cóż, może tylko szkoda, że Kieca się nie dostał i chociaż nie głosowałem na niego to mu tego życzyłem, żeby zwolnił stołek. Mam nadzieję, że w przyszłym roku pójdzie za radnego do sejmiku i zrobi miejsce komuś nowemu (tylko żeby nie spadliśmy z deszczu pod rynnę i nie była to Glenc albo Gawęda) bo wtedy to już ręce mi opadną. Już nie chce pisać tu o innych swoich przemyśleniach ale na co ludzie liczą, jeśli od 20 lat przy korycie są cały czas żłoby z 4 pierwszych ugrupowań za kilkoma wyjątkami z trzeciej drogi ? Piernik Piecha (prawie 70 lat), który odpowiadał za służbę zdrowia, a teraz był posłem, po skandalu w szpitalu w Rybniku dostaje 32 tysiące z tego prawie 6 tysięcy z SWD, w którym szpitale dogorywają. Nie usprawiedliwia tego fakt, że powiatem rządzi opozycja jak i szpitalem, bo możnaby znaleźć kilka przykładów, gdzie w szpitale powiatowe rząd ładuje kasę. Tymczasem w regionie wszystkie szpitale tracą, być może poza Raciborzem.