Don C tak uważam, że z tymi co przyszli dziękować partii PIS, gdy Ci na tydzień przed wyborami przypomnieli sobie, że oprócz Raciborza są też inne miejscowości w regionie, jest coś nie tak. To żadna łaska rządzących, to są pieniądze na które wszyscy się składamy i ich psim obowiązkiem jest sprawiedliwe podzielenie tych środków. A jak było sprawiedliwe przez 8 lat to każdy widzi. I co teraz mamy im dziękować, fotografować się z tekturkami ? To jest żenada i żaden samorządowiec z regionu nie powinien brać w tej szopce udziału. I to czy mi się podoba jakaś partia czy nie nie ma żadnego znaczenia, oceniam tylko fakty a nie obiecanki rzucane tydzień przed wyborami. Czemu nie napisałeś, że mi się PO nie podoba bo przecież krytykuję Kiecę. Dość wybiórczo i tendencyjnie traktujesz moje opinie.
Wracając do wyborów, uważam, że Kieca nie dostanie się do sejmu i zdania nie zmieniam. Kto miałby na Niego głosować ? Ludzie z Rybnika, Jastrzębia skoro w samym Wodzisławiu ma większość przeciwników.
MGol gdyby jednak Kieca dostał się do Sejmu to nie jestem takim optymistą jak Ty, że przyjdzie ktoś nowy z wizją rozwoju miasta. Pewnie pamiętasz kto w ubiegłych latach był głównym kontrkandydatem Kiecy i myślisz, że oni byliby lepsi ? Jeden z nich zresztą miał postawiony zarzuty prokuratorskie. Przyjdzie kolejny namiestnik jakiejś partii i tyle będzie z wizji rozwoju.
Co do stadionu w Koluszkach to podejrzewam, że to “robota” jakiegoś posła z PIS, u nas takich nie było.