Reply To: Mecze Odry w IV lidze

MGol
Participant

W dzisiejszym meczu od początku widoczna była nasza dominacja. W zasadzie to najmniejszy wymiar kary dla Lędzin. Brawo dla drużyny ale tonujmy nastroje, bo po tym, co zobaczyłem to Lędziny przypominają bardziej drużynę z dolnej części okręgówki bądź górnej A-klasy. Niestety infrastrukturalnie to nawet na te ligi się to nie nadaje. Tuż przed pierwszym gwizdkiem dwoje siatek było poprawiane bo się nie trzymały, murawa nie skoszona, przypominała zadbaną łąkę a stadion to jeden wielki dela gruz. Nie śmieje się tu absolutnie z gospodarzy, tylko chce zobrazować jak to wygląda gdy klubem nikt się nie interesuje. Smutny widok dlatego gospodarzom, życzę przede wszystkim by miasto stworzyło im warunki godne do gry.
Po drugiej kolejce pisałem, że podoba mi się gra dwóch młodych zawodników, których personalia podam później. Wtedy chodziło mi o Pawełka i Karwota. Uważam, że obaj mają papiery na granie, tylko żeby twardo stąpali po ziemi i uczyli się od Słodowego. W pierwszych kolejkach Pawełek miał kilka strat ale imponowało mi to, że nie bał się brać gry na swoje barki czy wchodzić w dryblingi. Do tego dodaje piękne asysty. Oboje Potencjał mają ale to od nich zależy jak go rozwiną. Wiem, że Gajda wygląda lepiej, ale to zawodnik, który grał wyżej i pomimo swojego młodego wieku ma doświadczenie w wyższych ligach i to widać. Wyróżniłbym jeszcze Wodnickiego i Słodowego. W ostatnich meczach Reguła wygląda słabiej, choćby ciążył na nim ten nie strzelony karny. Jest dobrze ale najcięższe mecze przed nami.