Witam WSZYSTKICH
Tak jak obiecałem co jakiś czas będę tutaj wpadał i pisał co tak naprawdę dzieje się w klubie….
Trochę też nadrobiłem i poczytałem ostatnie posty w różnych wątkach…i chyba raczej nie będę się odnosił do nich bo sporo osądów, porad i znajomości prowadzenia klubu i spółki też przygarnąłem 😉
Ale… co w klubie?
Najważniejszym sukcesem ostatnich tygodni było ostateczne rozliczenie się z umowy z miastem (przyjęto umowę za zrealizowaną co wcale nie było oczywiste kilka tygodni temu gdy przejmowaliśmy umowę i klub bo część zadań nie było zrealizowanych.. .no ale mamy to za sobą i miasto przelało ostatnią transzę – i tutaj powiem uffff – bo bez tego w zasadzie trzeba byłoby zgasić w klubie światło). Z ostatniej transzy udało spłacić zaległości wobec podwykonawców z I półrocza, zaległy podatek VAT za II kwartał 2022r. i większość zawodników – bo tutaj niestety znów pieniążków dla wszystkich brakło niestety… – niestety część zawodników, CAŁY SZTAB TRENERSKI (były i obecny), cały zarząd klubu niestety ponownie bez wypłat i nie boję się tego napisać bo takie mamy realia i taki stan spółki zastaliśmy niestety.
Piszecie w niektórych wątkach o cudownych transferach…i że zarząd powinien stanąć na wysokości zadania – niewątpliwie zgodzę się i nie będę uchylał się przez odpowiedzialnością (jednak głównie odpowiedzialnością za swoją i zarządu pracę bo cudotwórcami nie jesteśmy). MUSZĘ pochylić się przez wszystkimi pracownikami, trenerami i zawodnikami – którzy teraz ratują ten klub poprzez swoją pracę “na zeszyt” i pozostaje teraz ode mnie tylko podziękować za ich cierpliwość. (aha –> przestaliśmy też niestety płacić zaległości dla 16-stu zawodnikom z ubiegłych sezonów, którzy zrobili awans m.in do 3 ligi 😉 – to tak do zastanowienia i refleksji 😉
Wierzę, że przez ciężką pracę zarządu klubu i wszystkich ludzi dobrej woli – szczególnie kibiców i inwestorów wraz z WSZYSTKIMI UDZIAŁOWCAMI uda się ten klub utrzymać na powierzchni – bo to pozostaje głównym celem najbliższych tygodni.
Trenerzy BARDZO dużo godzin rozmów, analiz i kilometrów poświęcają na dogranie jakichkolwiek transferów… Zarząd walczy z audytem klubu i prostowaniem spraw organizacyjnych poszukując w między czasie możliwości znalezienia wsparcia finansowego dla klubu… no i tak codzienna walka będzie w najbliższym okresie. Za niedługo wpadamy w nowy wir treningów i mamy nadzieję, ze lista ubytków została już zamknięta, a po nowym roku pojawią się nowe twarze w klubie…. nie leżymy w tym temacie.
Wsparcie WAS kibiców jest BARDZO BARDZO WAŻNE… w sprzedaży kalendarze klubowe ( z których planujemy sfinansować sale, boiska itp)… SOCIOS wspiera również w zakresie finansowym dając co jakiś czas kroplówki życia –> fajnie jakby więcej ludzi wspierało i zapisało się bo dla klubu to realna pomoc.
Mam nadzieję, że większość z piszących tutaj ma już kalendarz na ścianie … bo w styczniu ruszamy ze sprzedażą karnetów, które też pozwolą nam przeżyć styczeń mam nadzieję…
w kolejnych miesiącach liczymy na wsparcie udziałowców, a szczególnie miasta bez którego ten klub nie będzie mógł funkcjonować w 2023r.
Takie mamy realia… ale nie poddajemy się…
CAŁA ODRA ZAWSZE RAZEM
ps. Tak na koniec… czytanie o kompetencjach tego czy tamtego jest tak chamskie i prostackie, że aż chce mi się … i na tym skończę by nie popłynąć za bardzo…- my robimy swoje i robić będziemy w klubie na tyle na ile nas stać by to wszystko poprostować… mam nadzieję, że forma forumowiczów też będzie jednak rosła …