Reply To: Piszą o Odrze

Kibic01
Participant

Ja odnoszę wrażenie, że w naszym przypadku to jest akurat naciąganie rzeczywistości i z racji że akurat taki temat się teraz pojawił a my graliśmy słabo, momentami kompromitująco to się nas pod to próbuje podciągać.
Ostatnio w mediach się rozpowszechniła akcja Kovernyka, który według niektórych specjalnie tak zagrał. Tylko że chłop nie grał od początku, wszedł to nie wiem jaki już był wynik ale raczej niezaciekawy, akcja ma miejsce przy 0:4 więc domyślam się, że w głowach piłkarzy ciężej o mobilizację w takim momencie. Dostaje piłkę której nie chce wybijąć, w efekcie zapędza się pod własne pole karne i zostaje mu wybić na aut, rożny albo spróbować przerzutu na drugą stronę co mu nie wychodzi, bo jest to jednak poziom piłkarski jak jest i afera. Ostatnio bramka bodajże Wdowiaka z Rakowa gdzię taki lobem pokonuje bramkarza? Ekstraklasa i kapitalna bramka? Nie, komentatorzy przez kolejne minuty debatują czy jednak może nie chciał wrzucać, bo to przecież ekstraklasa a nie liga angielska, hiszpańska… A my gramy w 3 lidze, mamy serię bardzo słabych spotkań, przydarza się rzadko spotykany błąd ale się przydarza to trzeba wykorzystać sytuację i przy okazji spróbować osądzić klub.

Po drugie chciałbym też zaznaczyć, że wyżej opisywana sytuacja to tak naprawdę została wyciągnięta później, z tego co ja czytałem w wywiadzie z panem Anonimem, to on w przypadku Odry podaje spotkanie z Lechią Zielona Góra i Polonią Bytom. Więc raczej tych spotkań nie widział i źle trafił bo mimo wszystko uznać że ktokolwiek z piłkarzy zagrał z Polonią żeby przegrać to jednak naciągnięcie, tam już bardziej można by się przyczepić do sędziego ale też to nie były takie błędy z których by się nie potrafił wytłumaczyć.

Nie mi oceniać czy jakieś ustawianie meczów w polskiej piłce aktualnie jest obecne, jaki był
rzeczywisty powód dołączenia do Odry zawodników z Ukrainy.Ale uważam że podpinanie tam Odry to mimo wszystko lekkie przegięcie i próba zepsucia dobrej opini na którą musieliśmy już sobie pracować a teraz będziemy musieli jeszcze bardziej. Połączenie słabej gry zespołu, słabej gry zawodników z Ukrainy którzy mieli być wielkimi wzmocnieniami, rozwiązanie z nimi kontraktów z powodów ekonomicznych to według mnie sprawiło że jesteśmy teraz w tym temacie obecni.