Też uważam, że po to jest forum żeby wyrażać własne opinię i można je również krytykować ale nie musimy się wzajemnie obrażać. Sam z początku sądziłem że Ukraińcy którzy grali w sparingach będą dla nas znacznym wzmocnieniem, okazało się że jednak pokazują troszkę a niektórzy znacznie mniej niż można było oczekiwać. Jak to mówią nie popełnia błędów ten kto nic nie robi i tak jak zatrudnienie Trzeciaka okazało się błędem, tak nie można powiedzieć żeby na moment zatrudnienia już to można było przewidzieć. Sam myślałem że będzie jednak inaczej, tym bardziej po meczach sparingowych gdzie momentami nasza gra wyglądała całkiem dobrze. Można mówić że były to niezbyt silne zespoły, no ale czy gorsze od Stilonu, Brzegu i nas na ten moment.
Ktoś jakiś czas temu zaproponował zabawę w typowanie 11stki, więc z racji że jest nowy trener i ciężko określić czego można się spodziewać, to ja się w takie typowanie zabawię. Że niewiadomo czy Kuczera jest już gotowy do gry po ostatnim meczu, to zaproponuje też alternatywną 11stke.
Jak dla mnie to:
Onopko
Wenglorz – Kruppa – K.Krzyżok – Szkatuła
Elorhan – Zdunek – Tsybulnyk – Flak
Gałecki
Kuczera (B.Krzyżok)
Swoją drogą liczę że tak jak w debiucie Wieczorka w poprzednim sezonie udało się wygrać, tak teraz trener Hauder zrobi to samo Wieczorkowi. Mam nadzieję że mimo ostatnich perturbacji pojawi się jednak znaczna liczba kibiców naszego klubu na stadionie, z nowymi nadziejami.