To było do przewidzenia z racji tego, że prezydent nie znalazł by radnych którzy zwiększą fundusze na podpisanie umowy. Żaden z oferentów nie zmieścił się w cenie. Może to szczęście bo jaki sens jest robić coś, co nie ma poparcia radnych ani mieszkańców, kibiców czy części władz samorządowych? Mam nadzieję, że uda się wypracować cos, co będzie chlubą regionu a nie dzielnicy…. Odnośnie inwestycji eko okien. Fajnie się cyka fotki w blasku takiej inwestycji. Oczywiście, że szkoła czy cześć drogi może powstać ale tylko jeśli taką decyzję podejmie Pan Kłosek oraz zarząd. Oczywiście wszelkie informacje odnośnie drogi południowej zostały zatrzymane aż do czasu, kiedy w Rybniku dostali dwa dofinansowania do obwodnicy. Ostatnią szansą na jakąś kasę dla Wodzisławia jest złożenie wniosku na stadion przed wyborami…. Rok wyborczy rządzi się swoimi prawami. Smutne jest to, że część tej kasy o które starają się gminy to de facto ich własna kasa….
Inwestor chce sprzedać inwestycje na przeciwko Mc. wraz z podpisanymi umowami. Co ciekawe ma podpisane umowy z Biedronką i Sinseyem, więc w razie nie wybudowania inwestycji pewnie go czekają wysokie kary. Zastanawia mnie to, że Sinsay i Biedronka w tej odległości, przecież Biedronka jest obok Kauflandu a Sinsay w Karuzeli. Jest coś o czymś nie wiemy czy to porostu agresywna taktyka tych firm? tzn. Biedronka uderza w Lidla a Sinsay korzysta z lokalizacji. Sam spodziewałem się Sinseya w parku u Grzonki. Swoją drogą co tam jeszcze będzie? Siłownia?
https://m.olx.pl/d/oferta/wodzislaw-slaski-centrum-dzialka-inwestycyjna-z-pnb-na-park-handlowy-CID3-IDQw5LC.html?isPreviewActive=1