Każdy z nas by chciał, by kadra była lepsza ale jak Angelo pisze, że 90tyś zł to jest nic, to mi ręce opadają. Dlaczego nie wyłożysz zaległości tych zawodników i nie namówisz ich na powrót do Odry? Przecież to takie proste. Napisze jeszcze raz, poza zadłużeniem wobec zawodników, najważniejsze było spłacenie długu w Urzędzie Skarbowym i ZUSie, bo byś mógł kontraktować kogo chcesz, a później byś poszedł siedzieć, a klub by płacił pewnie setki tysięcy kar z tych urzędów. Dodatkowo w PZPNie mieliśmy zadłużenie, za nie opłaconych zawodników, za jednego chyba 1000zł bierze ta mafia. Policz sobie teraz z jakiego pułapu startowali obecni sternicy i jakie mieli i mają możliwości. Nie piszemy tutaj o innych podmiotach, gdzie zalegamy pieniądze. Przy zamawianiu kompletów meczowych się przekonano, jak były poprzednie opłacone. Dobrze, że właściciel jest człowiekiem, który pomimo wszystko jest chętny nadal współpracować.
Dlaczego nie ma u nas zawodników z Turzy? Nie wiem Angelo wszystko wie, to pewnie wie ale powiedzieć nie chce. Innych zapraszam do kontaktu z Panem Rekiem i poproszenie go o wsparcie tymi zawodnikami. Nie o obrażanie, bo i tak dużo kasy daje od siebie.
Miejmy nadzieje, że będzie tak jak przed startem 3 ligi, kiedy to psioczyliście jeden za drugim, jaki to mamy słaby skład, że tylko Wodecki doświadczony, a to że Lalko słaby bo w 4 lidze, miał dużo strat i jak nie chce być u nas, to niech odchodzi. O Borku pisaliście, że mały, za słaby na napastkina i ogólnie, że sami młodzi zawodnicy, którzy nigdzie jeszcze nie pograli, a mają nas w 3 lidze reprezentować. Poważnie, z ciekawości to sobie poczytałem. Było oczywiście troszke powściągliwiej, bo była radość z awansu jeszcze i nadzieja, że jednak jakoś sobie poradzą Ci zawodnicy w 3 lidze. No i poradzili sobie. Były srogie baty, fartowne i niefartowne wygrane i remisy ale naciółali sporo punktów. Może akurat jakoś się i ta paka zgra, też mam obawy ale mam nadzieję, że dadzą nam utrzymanie.
PS.To 570 tyś zł pamiętajcie, że nie jest tylko na te 3 miesiące. Do końca roku jest 9 miesięcy.