Odpowiedz na: Sytuacja w klubie – sprawy organizacyjne

grot
Uczestnik

Napiszę raz jeszcze to co mówię od kilku lat. Ten klub w tej formie organizacyjnej z tym właścicielem (właścicielami) nie ma racji bytu w Wodzisławiu. Kolejne środki, które przeznacza miasto z naszych podatków na ten upadły klub “gubią” się od lat w niewyjaśnionych okolicznościach a większość przedsiębiorców nie chce mieć z pewnymi osobami nic wspólnego. I tego nic już nie zmieni.
Co więc robić ? Jak najszybciej powołać nowe stowarzyszenie najlepiej z udziałem byłych piłkarzy Odry, którzy mają autorytet w regionie. I absolutnie nie dać się znowu zrobić w bambuko, że ten nowy klub będą tworzyć stare skompromitowane “elity” o czym przeczytałem na stronie facebooka. Dość już tych ludzi w wodzisławskiej piłce, już dość skompromitowali Wodzisław udając, że mamy jakąś “dumę” Wodzisławia a tak naprawdę próbując tworzyć prywatne geszefty. Jeśli to miałoby tak się znowu odbyć to nie ma to żadnych szans powodzenia. Nie wiem czy dożyję do czasów aż taki nowy klub znajdzie się chociaż w 3 lidze, ale wolę to niż coroczne kompromitacje nieudaczników i nie mówię tu o piłkarzach bo Ci mieli umiejętności, które nie predestynowały ich do gry nawet w 4 lidze.