Oczywiście, że masz prawo wypowiadania się. Natomiast twierdzenie, że mieszkańcy chcą budowy stadionu bo Kieca to wpisał do progamu jest irracjonalne. Ja wśród znajomych nie znam nikogo, kto tego chce. Mam 11 sąsiadów na ulicy wiek od 30 do 70 lat i wszyscy wyśmiali ten pomysł. Dobrym pomysłem byłoby głosowanie jak w przypadku budżetu obywatelskiego, to pokazałoby poparcie tego pomysłu.
Twój argument, że inni mają jeszcze mniej ludzi to tylko argument za tym, aby nie wywalać bezsensownie miliony na stadion na który przychodzi 500 osób.
Podobnie z dofinansowaiem klubów. Ostatnio czytałem, że w Płocku wyjebali 4 miliony na dofinansoanie kopaczy w 1 lidze. To powinno być ustawowo zakazane i to dawno. Samorządy niech dają środki na młodzież, a nie dopłacanie do marnych grajków.
W 5 lidze powinni grać amatorzy i młodzież, a wiem, że są kluby co płacą 6 tysięcy. To jest totalna paranoja.
Co do hali skoro będą grać różne dyscypliny w tym piłkarze to ze samej statystyki wynika, że więcej ludzi z tego skorzysta.
- This reply was modified 8 months, 3 weeks ago by
grot.