MGol nie wiem ile osób będzie chodzić na poszczególne imprezy do hali, ale wiem, że będzie ona mogła być użytkowana przez choćby piłkę halową, siatkówkę, koszykówkę. A takie zespoły mamy w Wodzisławiu. Można organizować imprezy muzyczne czy kulturalne. Można też wynajmować zwykłym ludziom, aby sobie pograli jak to robi się w innych miastach.
W pełni zgadzam się z Tobą, że Miasto robi sobie żarty z tej sprawy i wielokrotnie oszukało i się skompromitowało. Jednak pamiętaj, że nie doszłoby do tego (no, może jeden raz) gdyby większość mieszkańców miała w tej sprawie inne zdanie tak jak choćby w Chorzowie. U nas widać, że Odrę 80 procent albo i więcej ludzi ma w głębokim poważaniu. Niestety Odra zapracowała sobie na to w ostatnich latach w sposób doskonały. Sam po kilkudziesięciu latach przestałem chodzić na stadion. Na ostatnich meczach jest po 300 osób, a jest super pogoda. Ile będzie w październiku, no może sto. I po co nam stadion ? Wystarczy jedna kryta trybuna na ten poziom, który od lat prezentuje Odra. A nie mam żadnej pewności, że w przyszłym roku Odra w ogóle jeszcze będzie grać.