Skład z ubiegłego sezonu utrzymany niemal w komplecie co trzeba uznać za wielki plus, patrząc na to co się działo w poprzednich latach ale jestem zawiedziony brakiem zapowiadanych 3-4 wzmocnień ogranymi już zawodnikami na poziomie 3-4 ligi bo za takiego zawodnika można uznać tylko Glenca. Szczególnie brakuje w kadrze 2 napastnika coś w stylu Danieluka, bo aż strach pomyśleć co może być przy kontuzji Oślizloka, co już jesień ubiegłego sezonu dobitnie nam pokazała.
Sparingów nie widziałem ale na podstawie podawanych składów wnioskuje, że chyba wróciliśmy do gry czwórką zawodników w obronie bez wahadeł ale za to z typowymi skrzydłowymi, co przy obecnym stanie kadry zawodniczej powinno nam wyjść na dobre, co sugerują już wyniki sparingów gdzie jak nigdy wcześniej za wyjątkiem jednego meczu traciliśmy bardzo mało bramek lub wręcz graliśmy na zero z tyłu.
Obserwując ruchy kadrowe w innych drużynach myślę, że raczej gra o awans nam nie grozi ale miejsce w górnej połówce tabeli jest jak najbardziej realne, bo bez nowych udziałowców i sponsorów na nic więcej na dzisiaj tego klubu nie stać.