Dobrze, że nie zgadzamy się co do startu Prezesa w wyborach bo dzięki temu jeszcze ktoś tu jeszcze coś pisze. Inaczej to forum byłoby już świętej pamięci ale i tak już mu dużo nie brakuje.
Wracając do tematu, MGol przecież ja napisałem, że jeśli celem samym w sobie miało być 1000 głosów to wszystko ok, można odtrąbić sukces. Ale chyba nie o to chodziło Prezesowi, tylko o posunięcie do przodu kwestii Odry. Chyba, że jednak nie chodziło o Odrę tylko o cele osobiste, pokazanie się, promocję nazwiska ? Jeżeli tak to używanie do tego Odry uważam za słabe.
Przyjmijmy jednak przez chwilę, że to Wy macie rację i jest to sukces. No to zastanówmy się co dobrego dla Odry przyniósł ten sukces ? Moim zdaniem NIC. Pokazał, że jest w Wodzisławiu 1000 kibiców ? No to jednak byłoby bardzo źle. Ja uważam, że jest jednak znacznie gorzej i na dziś w mieście nie mamy nawet 1000 kibiców. Oczywiście przykładów ze swojego życia nigdy nie należy uogólniać, ale znam około kilkunastu byłych kibiców, którzy chodzili ze mną na Odrę nawet od III ligi potem przez ekstraklasę aż po upadek. Na dziś tylko ja jeszcze interesuję się na bieżąco tym co dzieje się z Odrą. Część czyta czasem tabele, a innych w ogóle to już nie interesuje(co mnie nawet dziwi). I to jest prawdziwy wymiar tego co władze tego klubu zrobiły z Odrą i jej kibicami przez ostatnie kilkanaście lat. Kandydowanie w wyborach nie może tu nic zmienić. Tu trzeba wiarygodności, której temu klubowi brakuje od wielu lat. Przecież Odra nadal istnieje w 4 lidze tylko dzięki podatkom z miasta i firmie Rail. Czy to może ktokolwiek uważać za sukces i z tym startować do wyborów ? No nie róbmy sobie żartów z pogrzebu. Odra jest w głębokim kryzysie i nie widać żadnego światełka w tunelu. I nagle jej Prezes startuje w wyborach, no ja tego jednak nie ogarniam. Czego się spodziewał ? Wygranej ? Tu tylko Kieca może się cieszyć bo poparcie Piwońskiego ostatecznie rozwiewa mit o sile kibiców w Wodzisławiu, którzy mają wpływ na wybory.
I na koniec, żeby było jeszcze bardziej kuriozalnie to właściciel Odry startuje z listy innej partii otrzymując 1,68 % głosów. Ciekawe czy startował też wiceprezes d/s promocji.
- This reply was modified 1 year ago by
grot.