Reply To: Stadion Aleja-wczoraj, dziś i jutro

MGol
Participant

Grot, nie mam nic wspólnego z żadną partią i żadnym komitetem. Jeśli wejdziesz na stronę bipu a następnie w zakładkę interpelacji to zapoznasz się z aktywnością radnych. Nie trudno zauważyć, że duża część zapytań należy do radnego Chrząszcza oraz radnych Blazego, Ptak i Pietyry. Nie mniej mnie najbardziej interesują infrastrukturalne, dlatego wspominałem o nim bo pytał odnośnie stadionu czy rozwoju strefy. Oglądałem kilka komisji sportu i miałem wrażenie, że jak go nie było na przedostatniej sesji to nikt na temat stadionu nie dociekał, nie zgłębiał tenatu. Po to mamy radnych żeby nas reprezentowali, żeby dociekali szczegółów inwestycji, które są finansowane z naszych podatków. Niestety część radnych o nic nie pyta, niczego nie docieka i nie piszę tu już o komisji sportu ale ogólnie o radnych.

Nowiny dziś opublikowały aktywność posłów z naszego regionu, szkoda że nie publikują aktywności radnych. W szczególności mamy jednego bardzo aktywnego posła, który nie zabrał głosu z sejmowej mównicy. Nie złożył również interpelacji, zapytania, nie wygłosił również oświadczenia. Nie wchodzę w to z jakiego jest ugrupowania ale jak coś ma się zmienić w regionie, który reprezentuje, kiedy gość jedyne co robi to podnosi rękę przy głosowaniu.
https://www.nowiny.pl/wiadomosci/227587-interpelacje-zapytania-wypowiedzi-jak-wyglada-aktywnosc-poslow-z-naszego-regionu.html