Don C jako, że mam dobrego znajomego z Chorzowa to napiszę Ci elegancko – mijasz się z prawdą. Morawiecki nigdy nie mówił, że Ruch dostanie dofinansowanie jak wygra wybory. Morawiecki już w kwietniu zapowiedział dofinansowanie stadionu ze środków rządowych. Potem po kilu miesiącach nagle się okazało, że owszem dofinansowanie może być ale trzeba się zgłosić do konkursu, który miał być rozstrzygnięty do końca września. Przypominam Ci, że wybory nie były we wrześniu tylko w październiku. Trzy dni przed wyborami Morawiecki spotkał się z kibicami Ruchu i powiedział, że decyzja została podjęta i środki zostaną wypłacone wkrótce i znowu nie było nic o wygraniu wyborów. Przecież wybory nie mają nic do konkursu Ministerstwa. Tak więc teraz ostatecznie okazało się, że Morawiecki już nic nie przekaże bo mamy nowy rząd. Być może ostatecznie Chorzów dostanie te pieniądze na stadion. Narażam się teraz koledze, ale biorąc pod uwagę fakt, że w Chorzowie jest już stadion wybudowany ze środków publicznych to ja mam duże wątpliwości czy to właśnie Chorzów powinien takie pieniądze dostać.
MGol nie wiem po co w odpowiedzi na mój wpis stwierdzasz, że Tusk jest też be. Przecież ja nic ani o Platformie ani o Tusku nie pisałem, a rządzi od 8 lat PIS. Ale skoro już mnie wywołałeś to odpowiadam nie, nie reprezentują podobnego poziomu i stwierdzam tak pomimo tego, że nie głosowałem ani na Koalicję ani na Kiecę w ostatnich wyborach.