Odpowiedz na: Mecze Odry w rozgrywkach III ligi

Kibic01
Uczestnik

Ja również uważam że trener Hauder powinien zostać, a i również na przyszły sezon i budować drużynę na 4 ligę. A teraz wyjaśnienie:
Dlaczego polskie kluby w światowej piłce są w miejscu w którym są. Właśnie między innymi temu że ludźmi rządzącymi klubami kierują głównie kibicowskie emocje. U nas projekty na lata kończą się po paru miesiącach, parę przegranych meczów i nowy trener. Spójrzmy trochę na kluby które oglądamy w tv i ile z nim zwalnia regularnie trenerów w trakcie sezonu. Zachwycamy się Rakowem na krajowym podwórku, że fajnie jest budowany a ile lat trenuje tam trener Papszun. Warto przy okazji sobie zobaczyć komentarze kibiców po zatrudnieniu trenera, a jakie teraz są nastroje. I jakoś nie jestem przekonany żeby przez całą swoją przygodę w Rakowie nie miał serii kilku przegranych spotkań.

Trenera Haudera znam na tyle na ile innych okolicznych czy polskich trenerów więc prawie wogóle, ale zawsze go ceniłem za grę jego zespołów przeciwko nam w niższych ligach. Argumentu za brakiem doświadczenia w wyższych ligach to też nie przyjmuje bo jednak na tym polega prowadzenie klubu, szczególnie nie będąc Wieczystą że wyciąga się tak jak i zawodników, tak trenera z niższych lig.

W tym momencie nasze utrzymanie w 3 lidzę było by cudem przy takiej ilości straconych bramek. Walczyć trzeba do końca, choćby o honorowy spadek, ale myśle że należy już przygotowywać się na 4 ligę. Chcąc podjąć ostateczną próbe utrzymania w 3 lidzę należało by zatrudnić doświadczonego trenera z wyższej ligi na którego prawdopodobnie nas nie stać. A i to nie gwarantuje utrzymania, a mogło by przy ewentualnym utrzymaniu sprawić kolejne problemy i kolejne zmiany trenera. Uważam że błędy zostały popełnione głównie przy budowie drużyny. Mamy fajnych młodych utalentowanych chłopaków. Technicznie uważam że kadra jest dużo lepsza i bardziej perspektywiczna niż zawodnicy których mieliśmy na koniec zeszłego sezonu. Jednak brakuje nam boiskowego doświadczenia, cwaniactwa. My w każdym meczu tej rundy strzelamy bramkę, wystarczyło by ich nie tracić żeby zgarniać po 3 pkt. Szczególnie pierwsze mecze to pokazały, gdzie w każdym obejmowaliśmy prowadzenie i potem zamiast grać takiego Krychowiaka to my wybijamy każdą piłke pod nogi rywala i prowokujemy kolejny ataki. Tutaj zdecydowanie został popełniony błąd budując drużynę na samej młodzieży. Ale to normalne, że się popełnia błędy, ale ważne żeby wyciągać z nich wnioski i mam nadzeijeżę na przyszły sezon ta kadra już zostanie zbudowana w inny sposób.

Tak podsumowując: Prezesa osobiście nie znam, ale jest w środowisku kibicowskim znanym człowiekiem powiązanym z klubem i uważam że posiadanie takiego prezesa jest lepsze niż jakiś anonimowych osób które tu były przez ostatnie lata a potem po cichu uciekały. Trenerowi Hauderowi dałbym popracować nawet zakładając spadek i przygotowac mu na przyszły sezon drużynę konkurencyjną do reszty zespołów.