Odpowiedz na: Mecze Odry w rozgrywkach III ligi

Angelo
Uczestnik

Latem nikt by nie pomyślał po wzmocnieniach i sparingach ,że tamta ekipa zakończy rundę jesienną na miejscu spadkowym tak że nadzieje nadziejami, a od jutra zacznie się prawdziwa weryfikacja tego bardzo młodego składu jak na zespół który ma walczyć o utrzymanie i pewnie po 5-6 meczach będzie już wiadomo na co możemy liczyć wiosną. Ja tą drużynę widziałem w akcji tylko w dwóch pierwszych sparingach i nie wiem na co ich stać, ale wiem jedno brakuje tam 2-3 ogranych w co najmniej w 3 lidze doświadczonych zawodników.
Po sytuacji jaka się powoli robi w 2 lidze bardzo realne jest, że może nawet 5 drużyn lecieć z 3 ligi a 4 to raczej pewne jest i może wtedy do utrzymania będzie potrzebne aż 40 punktów, a to bardzo dużo jeżeli ma się dzisiaj ich tylko 14. Patrząc na sytuacje w innych zagrożonych klubach do rewolucji w składach tam nie doszło jak u nas i te zagrożone raczej wzmocniły składy, a Brzeg można stawiać za wzór działań działaczy jak się nie chce spaść z ligi, a u nas wiadomo problem ten sam co zawsze, brak pieniędzy i mamy taka drużynę na jaką było klub stać a czas pokaże czy to wystarczy do utrzymania.