Reply To: Sytuacja w klubie – sprawy organizacyjne

Kibic01
Participant

Jakiś czas temu padło zażalenie co do komentarza podczas transmisji meczów na slaskisport.tv, ja mam natomiast uwagę co do realizowanych skrótów, gdzie wywiady pomeczowe są tylko po wygranych spotkaniach. Na pewno fajnie usłyszeć śmieszne zdanie że trener rozwalił szafkę, ale dla mnie ciekawsze by było usłyszeć parę zdań co wg trenera poszło nie tak po takim meczu jak ostatni. Rozumiem, że po takim meczu się nie chce dawać wywiadów ale jednak w innych klubach trenerzy po przegranych spotkaniach nagle nie opuszczają konferencji pomeczowej, czy można usłyszeć jakiś wywiad, u nas cisza, najlepiej jakby takiego wyniku nie trzeba było nawet publikować na FB bo za dużo osób się dowie.

Co do powyższej dyskusji to udziały a sponsoring to chyba osobne sprawy, chyba że w klubie są umową jakoś powiązane. Jak kupisz akcje Amazona czy czegokolwiek, też nie płacisz co miesiąc na Amazona. Bardziej oni są zmuszeni żeby wypracowanymi zyskami się z Tobą podzielić. Więc wszelkie pieniądze dawane na klub to raczej na zasadzie sponsoringu w zamian za reklamę czy coś, wtedy zależnie od umowy może każdy na określonych warunkach zrezygnować. Na tym poziomie rozgrywkowym to raczej za reklamę na koszulach itp to się płaci z góry za sezon, bo jak to potem usunać, a za taką na stronie to co miesiąc i można w każdej chwili przestać.