W sumie ciężka sprawa, bo patrząc po sparingach na skład jaki mógłby się wydać na ten moment optymalny to brak tam jakiegokolwiek młodzieżowca i teraz kogoś z tego składu będzie trzeba poświęcić żeby znaleźć miejsce dla dwóch takich graczy. Oby nie kosztem pogorszenia tego składu. Myślę że najłatwiej jest znaleźć obiecującego młodego bramkarza (teoretycznie najłatwiej) plus skrzydłowy, a przy ustawieniu z trójką obrońców to ja bym jednak szukał ofensywnego pomocnika. Flak hmm nic wielkiego nie pokazał przez te pół roku. Najlepszy swój mecz z Polonią rozegrał na pozycji wahadłowego, gdzie jednak mamy dużo lepszych graczy już na ten moment. Szkoda jakby miał grać zamiast Zdunka który jest dużo lepszym zawodnikiem, tylko dlatego że jest młody. Ale przepis jest trzeba przestrzegać, liczę że znajdzie się jeszcze ktoś taki na miarę pierwszego składu. Zakładająć że zawodnicy grający w sparingach w 1 składzie oraz Ci którzy już tu byli wiosną to pewniacy do pierwszego składu wg to:
Obrońcy: Krzyżok, Kruppa, Ukrainiec?
Wahadłowi: Wenglorz, Szkatuła
Środek: Tsybulnyk, Zdunek
Atak: Popczyk
Możliwe że kogoś oczywistego pominąłem bo jednak w ostatnim sparingu którego nie widziałem to Zdunek nie grał w podstawowym jeśli się nie mylę, więc ktoś prócz Flaka tam jeszcze musiał zagrać. Ale na podstawie mojej szybkiej analizy to młodzieżowców najłatwiej było by nam wcisnąć na bramkę albo do środa pomocy.
PS. No tak przypomniałem sobie właśnie o Gałeckim więc odpada kolejne miejsce w środku pola dla młodzieżowca, zakładając optymalne ustawienie.
- Ta odpowiedź została zmodyfikowana 2 lata, 12 miesięcy temu przez
Kibic01.