Wcześniej zdarzyło mi się tutaj narzekać na prezesa i organizację różnych spraw w klubie. Teraz muszę pochwalić za zmianę trenera i zatrudnienie Ryszarda Wieczorka. Wyobrażam sobie, że Odra powinna grać zawsze tak jak wczoraj z Polonią. Było zaangażowanie, pomysł, ciekawe akcje. Nawet w przegranych meczach było widać dużą różnicę w porównaniu z tym co było na początku rundy. Podobało mi się też to, że było widać indywidualny rozwój niektórych zawodników (Kalisz, Flak, a nawet Radzewicz). Nagle okazało się, że mamy więcej niż kilku zawodników, którzy prezentują poziom 3-ligowy.
Niemniej tak jak napisał @grot kadra wymaga przewietrzenia i zmian. Mam nadzieję, że zostanie Wieczorek razem ze swoim sztabem (to powinien być priorytet) i że uda się zatrudnić 2-3 doświadczonych zawodników + młodzież, ale z okolic Wodzisławia, a nie z Sosnowca czy Tychów itp. Mam też nadzieję, że skończymy w końcu z umowami na pół roku i że doczekamy się większej stabilności kadry.
Nie oczekuję, że w następnym sezonie będziemy walczyć o awans, ale mam nadzieję, że będziemy w czołówce, a w przyszłości (ale tej bliższej) będzie plan awansu szczebel wyżej bo ta liga wcale nie jest aż taka mocna, żeby nie można było tego zrobić.
Duży plus również za ponowne zatrudnienie “starej ekipy od mediów”. Takie mamy czasy stety lub niestety, że trzeba dbać o wizerunek w social mediach, a Ci ludzie robią to na ekstraklasowym poziomie.