No jest byłem smutny w trakcie meczu ze Ślęzą ale nie będę tym żył cały tydzień. Teraz możemy czekać do piątku, strata punktów przez Wartę oznacza że w sobotę gramy o zagwarantowanie sobie utrzymania.
No już o tym pisałem że może i ciężko zrozumieć decyzję postawienia na Witka ale jakimś cudem wcześniej u Targiela nagle zaczął grać i u Wieczorka od początku, powodu raczej nie znamy. Mam nadzieję że ta zmiana w przerwie to już tak zostanie do końca sezonu i że się Sip też nie spali, bo chyba ze Ślęzą chciał dać od siebie coś dodatkowego przy tych wyjściach z bramki, a chyba niepotrzebnie. Ważne żeby w dwóch meczech nie puścił babola, a szczególnie w sobotę.
A tak jeszcze co do tego jaki to mamy słaby skład i tego co napisał @Fortuna że pewnie byśmy w tej rundzie byli za Gacią to radzę na 90minut lub Flashscorze sprawdzić tabelę z rundy wiosennej. Rzeczywiście jesteśmy w strefie spadkowej, ale nawet na 2 kolejki przed końcem z szansami żeby ją opuścić. Tabela z ost. 15 spotkań:
14. Gwarek – 15pkt
15. Żmigród – 15pkt
16. ODRA – 12pkt
17. Goczałkowice – 10pkt
18. Gać – 2pkt
Cały myk z tym, że wciąż nie mamy pewnego utrzymania wynika z tego że ten sezon jest na tyle dziwny że zespoły z dołu tabeli z jesieni nagle w tabrli wiosny znajdują się na górze:
3. Brzeg – 30pkt
4. Kluczbork – 27pkt
6. Gorzów – 26pkt
9. Lechia – 21pkt