Widzisz Don C ja o tym nie słyszałam ale pewne wnioski sam wyciągam. Jeśli pewnych działań nie widać to wiadomo o co chodzi. Wiadomo, że celowo zwlekał żeby nie mieć tego na swoich barkach. Mam wrażenie, że Kieca obtoczył się swoimi klakierami, którzy zamiast mu doradzać odnośnie rozwoju to tylko doradzali odnośnie spokojnej starości. Don C a ja wysuwam tezę, że nasz prezio ma obiecany stołek wyżej za chwilowe odpuszczenie pewnych spraw. Polityka. Dasz mi to ja ci dam to. Szkoda. Ogólnie trzeba się też trochę bić w pierś bo przez lata tu nie było tu prawdziwego inwestora/ płatnika dla miasta/ powiatu oprócz kopalni. W tym roku w Gorzyczkach przybędzie Amazon a na przełomie albo w przyszłym Eko Okna czyli dwóch wielkich graczy z tym, że to Amazon będzie płacił potężne podatki a eko nie koniecznie. To nie są zaniechania z teraz. To są zaniechania z sprzed kilkudziesięciu lat. Oczywiście, że odbudowa łącznika Swd Sjz jest nie zwykle ważna i potrzebna. Łącznik ten być może pozwolił by na odbudowę / budowę pętli wokół całego regionu. Niestety tu każdy nie patrzy na to. Odnośnie polityków to jestem strasznie zawiedziony. Popatrz jak ładuje się kasę na wschód. Tu się zamyka kopalnie a tam ładuje się kasę… Odnośnie tematu trzydziestu baniek to mimo wszystko mam nadzieję, ze nasi rządzący dostaną jakieś dofinansowanie. Prawda jest taka, że czym większa burza, tym większe szanse na jakieś dofinansowanie.jakies inwestycji.