Zgadzam się MGol i to od dawna twierdzę że obecna sitwa jest do wymiany. Oni już niczym pozytywnym nie są nas w stanie uraczyć. Z pewnego źródła słyszałem już dawno że administrator odpuścił nasz odcinek obwodnicy za remont ul Jastrzębskiej. Jak rok długi nie słychać żeby ktokolwiek zabiegał o drogę południową. Na 99% procent to był układ że najpierw rybnikersi muszą się wybudować i rackersi. Ogólnie mam takie silne wrażenie że administrator wraz z zapleczem to pro rybnicka 5 kolumna. Oni nie walczą absolutnie o nic a wręcz są przeciw. A teraz jak Eko okna kupiły teren ( co sam administrator przyznał że nie było jego zasługą) to wiem na 99% jaki ich jest tok rozumowania. Skoro prezes Kłosek kupił ten teren to niech załatwia budowę obwodnicy. Wszak ma znajomości w rządzie i te obwodnice od Raciborza to też jego zasługa. Administrator nie kiwnie nawet palcem za budową DGP.Tak samo jak nie kiwnie palcem za odbudowa łącznika kolei z SWD do SJZ tak samo jak będzie zawsze przeciwko inwestycjom w sport itd. Ten człowiek im prędzej odejdzie tym lepiej.